ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ! ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ
Καλέστε μας στο +30 210 220 3450 Είμαστε ανοιχτά τώρα!

Εκδρομή με την FlexCar: 4+1 Χιονοδρομικά κέντρα κοντά στην Αθήνα

Μια από τις πιο δημοφιλείς εκδρομές μόλις πέσουν τα πρώτα χιόνια, είναι αυτή σε κάποιο από τα υπέροχα χιονοδρομικά κέντρα που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα.

Τα ελληνικά βουνά προσφέρουν μοναδικά τοπία και απεριόριστες δυνατότητες για εξερεύνηση.  Μπορείτε να απολαύσετε την εμπειρία του χιονιού στο έπακρο, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό σας. Επιλέξτε το δικό σας όχημα μέσα από τη μεγάλη γκάμα compact και SUV αυτοκινήτων που προσφέρει η FlexCar. Παρακάτω θα βρείτε τα 5 καλύτερα χιονοδρομικα που βρίσκονται κοντά στην Αθήνα.
 

1. Χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού

shutterstock_2098687198.jpg

 

Το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της Ελλάδας, ιδρύθηκε το 1976, φτάνει τα 2.260 μέτρα σε υψόμετρο και βρίσκεται μόλις 2 ώρες και 40 λεπτά από την Αθήνα. Διαθέτει 23 πίστες, αρκετές από τις οποίες είναι και πιστοποιημένες από τη διεθνή ομοσπονδία χιονοδρομίας και φτάνουν σε μήκος τα 34 χιλιόμετρα.

Είναι ένα από τα καλύτερα οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα και έχει διαδρομές για αρχάριους και προχωρημένους χιονοδρόμους. Μετά την αναβάθμιση και την ενοποίηση των αναβατήρων Κελαριών – Φτερόλακας, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού θεωρείται το πιο σύγχρονο τεχνολογικά χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, ισάξιο με αυτά του εξωτερικού.

Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στα πανέμορφα χωριά που περιτριγυρίζουν το χιονοδρομικό. Από την κοσμοπολίτικη Αράχωβα που καταφέρνει και διατηρεί τη γνησιότητα ενός ελληνικού χωριού, την πανέμορφη Πολύδροσο έως και την Αγόριανη που θα σας μαγέψει με τα μοναδικά της τοπία με τον εντυπωσιακό καταρράκτη στην κεντρική πλατεία του χωριού. Το καθένα από αυτά τα χωριά διαθέτει ξεχωριστή ομορφιά, υπέροχες παραδοσιακές ταβέρνες με ντόπια προϊόντα και αμέτρητους αρχαιολογικούς χώρους για τους λάτρεις της ιστορίας. 

 

2. Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων

shutterstock_1316464376.jpg

 

Το δεύτερο μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο είναι αυτό των Καλαβρύτων. Βρίσκεται σε υψόμετρο 2.340 μέτρων απέχει 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα και διαθέτει 12 πίστες με συνολικό μήκος 20 χιλιομέτρων και ένα εντυπωσιακό snowpark.

Θεωρείται ένα από τα πιο οργανωμένα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας και ξεχωρίζει λόγω του πανέμορφου σκηνικού που προσφέρει, γεμάτο από πυκνά δάση με έλατα που συνδέονται με εντυπωσιακά βραχώδη τοπία. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι πίστες της Στύγας, γνωστές για τη δυσκολία τους και για την πανοραμική θέα στην κορυφή του αναβατήρα.

Η πόλη των Καλαβρύτων φημίζεται για τις πολλές επιλογές που προσφέρει και μετά την χιονοδρομία. Πολυτελή ξενοδοχεία, παραδοσιακά εστιατόρια, αλλά και θεραπευτικά spa είναι μερικές από τις επιλογές των χιονοδρόμων μετά από μια κουραστική μέρα στο βουνό.

Μπορείτε επίσης να περπατήσετε στα καταπράσινα μονοπάτια στο φαράγγι του Βουραϊκού και στο μαγικό δάσος της Στροφυλιάς. Για τους λάτρεις του κρασιού μια επίσκεψη στους φημισμένους αμπελώνες της Αχαΐας με τα παραδοσιακά οινοποιεία θα ήταν συναρπαστική εμπειρία. 

 

3. Χιονοδρομικό κέντρο Μαινάλου

shutterstock_1158317902.jpg

 

Ένας πανέμορφος και μοναδικός προορισμός για χειμερινές εξορμήσεις είναι το βουνό του Μαινάλου. Απέχει μόλις 2 ώρες και 10 λεπτά από την Αθήνα και προσφέρει μια απολαυστική διαδρομή με πολλές αντιθέσεις. Κατά την άφιξή σας θα παρατηρήσετε τα χιονισμένα βουνά, την πανοραμική θέα και ένα μοναδικό βραχώδες τοπίο.

Η περιοχή είναι ευρέως γνωστή για το χιονοδρομικό κέντρο που διαθέτει το οποίο είναι και το πλησιέστερο στην Αθήνα. Φτάνει σε υψόμετρο τα 1.770 μέτρα και έχει 8 πίστες συνολικού μήκους 5,5 χιλιομέτρων. Ιδρύθηκε το 1965 και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά της Ελλάδας. Σημερά, μετά από σημαντικές αναβαθμίσεις και βελτιώσεις λειτουργεί πλήρως με εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις χαρίζοντας μοναδικές εμπειρίες στο κοινό που θα το επισκεφτεί.
Υπάρχει φυσικά και χώρος, όπου μπορείτε να απολαύσετε ένα ζεστό ρόφημα και να χαλαρώσετε θαυμάζοντας το μαγευτικό τοπίο. Επίσης, αν το επιθυμείτε μπορείτε να νοικιάσετε ένα από τα πολλά διαθέσιμα σαλέ, έτσι ώστε η χειμερινή σας εξόρμηση να έχει διάρκεια.


4. Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου - Βελουχίου

shutterstock_1702412656.jpg

 

Είναι ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, το οποίο ιδρύθηκε από ιδιώτες το 1974 βρίσκεται στο Βελούχι, μόλις 12 χιλιόμετρα από την πανέμορφη πόλη του Καρπενησίου. Διαθέτει 18 πίστες, μια εκ των οποίων (Ηρακλής) ξεκινά από την κορυφή και καταλήγει στη βάση του χιονοδρομικού. Αξίζει να σημειωθεί οτι αυτο χιονοδρομικό κέντρο διαθέτει και 4 πίστες ελεύθερης διαδρομής πάντα εντός των ορίων των εγκαταστάσεων.

Φημίζεται για την καλή ποιότητα χιονιού καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες της περιοχής βοηθούν στο να κρατιούνται οι πίστες σε άριστη κατάσταση. Επίσης, τα παιδιά είναι αυτά που θα βρεθούν αντιμέτωπα με τη μεγαλύτερη έκπληξη αφού το χιονοδρομικό διαθέτει πίστα σκι carousel για αξέχαστες στιγμές σκι με ασφάλεια. 


5. Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας

P1010113.jpg

 

Σε απόσταση αναπνοής από το πανέμορφο χωριό των Τρικάλων Κορινθίας, βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο Ζήρειας. Ιδρύθηκε το 2007 και αποτελεί ένα από τα πιο καινούρια χιονοδρομικα κοντα στην Αττική. Ιδανικό για οικογένειες καθώς λειτουργούν πίστες για αρχάριους αλλά και για προχωρημένους χιονοδρόμους. Διαθέτει ακόμα και πίστα baby για τους μικρούς μας φίλους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα χειμερινά sports. Ένα τοπίο που μπορεί να χαρίσει ατελείωτα παιχνίδια στο χιόνι και ιδιαίτερες στιγμές για όλη την οικογένεια.  


Μόλις μερικά χιλιόμετρα από την Αθήνα, η εμπειρία σας εκτοξεύεται στα χιονοδρομικά κέντρα ανάμεσα σε πανέμορφα έλατα και χιονισμένες βουνοκορφές. Προετοιμάστε κατάλληλα το αυτοκίνητο και ξεκινήστε τις αποδράσεις στην φύση. Εσείς επιλέγετε τον προορισμό που σας ταιριάζει και η FlexCar σας προσφέρει το ιδανικό όχημα για τις χειμερινές σας εξορμήσεις.

Περισσοτερα αρθρα

5/12/2022
flexcar

Συναρπαστική εξόρμηση στο Πήλιο

Η εξόρμηση στο Πήλιο γίνεται πιο συναρπαστική παρέα με ένα Ford Kuga και ένα Opel Mokka! Μαθετε περισσοτερα
21/12/2022
flexcar

Τα καλύτερα tips για ασφαλή οδήγηση στο χιόνι και τον πάγο

7 tips για να οδηγούμε με ασφάλεια σε δρόμο με χιόνι και πάγο! Μαθετε περισσότερα
13/1/2023
flexcar

Πως ξεθαμπώνουμε τα τζάμια του αυτοκινήτου

Μάθετε πως να ξεθαμπωσετε αποτελεσματικά τα τζάμια του αυτοκινήτου σας. Μαθετε περισσότερα