ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ! ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ
Καλέστε μας στο +30 210 220 3450 Είμαστε ανοιχτά τώρα!

Tips για να ταξιδέψετε με το κατοικίδιό σας χωρίς απρόοπτα

ταξίδι με κατοικίδιο

Το ταξίδι με το αυτοκίνητο των ονείρων σας πλησιάζει και σκέφτεστε να πάρετε μαζί το αγαπημένο σας κατοικίδιο; Κανένα πρόβλημα! Υπάρχουν εύκολες λύσεις και χρήσιμες συμβουλες, ώστε να ταξιδέψετε ευχάριστα και με ασφάλεια παρέα με τον τετράποδο φίλο σας.

Αν δεν πάτε πουθενά χωρίς το αγαπημένο σας τετράποδο ή έχετε άγχος για το πού θα το αφήσετε και για το πότε θα το ξαναδείτε, τότε πρέπει σίγουρα πριν από κάθε σας ταξίδι να οργανωθείτε πολύ καλά. Πιο συγκεκριμένα:

 

Κάντε ένα test drive μαζί με το κατοικίδιο

 

Όλα τα κατοικίδια δεν νιώθουν άνετα μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Είτε πρόκειται για ένα μικρό αυτοκίνητο, είτε για κάποιο άνετο SUV, μερικά κατοικίδια πιέζονται και ασφυκτιούν σε ένα περιορισμένο χώρο. Για να σιγουρευτείτε ότι μπορεί να ταξιδέψει μαζί σας χωρίς να είναι νευρικό, είτε σε μικρές αποστάσεις είτε σε ένα μεγάλο ταξίδι, πρέπει προηγουμένως να κάνετε τα εξής: πάρτε το μαζί σας στο αυτοκίνητο και κάντε δοκιμαστικές μικρές βόλτες στη γειτονιά και σταδιακά κάπως μεγαλύτερες βόλτες. Δώστε του μαζί το αγαπημένο του παιχνίδι για να νιώθει οικεία και επιβραβεύστε το στο τέλος με μια λιχουδιά. Έτσι σιγά σιγά θα αρχίζει να το συνηθίζει και να μη νιώθει άγχος μέσα στο αυτοκίνητο.


Προετοιμάστε όλα τα πράγματά του σε μια ξεχωριστή τσάντα

 

Υπολογίστε την τροφή που θα χρειαστεί (βάλτε λίγο παραπάνω), τα μπολ φαγητού και νερού, τα αγαπημένα του παιχνίδια, τα καλλωπιστικά του και τα καθαριστικά του. Μη ξεχάσετε το βιβλιάριο υγείας του ή το διαβατήριο (εάν ταξιδεύετε σε άλλη χώρα) και βεβαιωθείτε ότι φοράει στον λαιμό την ταυτότητά του στην οποία αναγράφεται καθαρά το όνομά του καθώς και το τηλέφωνό σας σε περίπτωση ανάγκης. Τέλος, εκτός από το δικό σας φαρμακείο που πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας στα ταξίδια, πρέπει να έχετε ένα κουτί πρώτων βοηθειών και για το κατοικίδιο, για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει τα χάπια που τυχόν παίρνει, φάρμακο για τη ναυτία ή το άγχος, υλικά για πρώτες βοήθειες κα.


Επισκεφθείτε τον κτηνίατρο

 

Βεβαιωθείτε ότι έχει κάνει όλα τα εμβόλια (λύσσας, πνευμονίας κα) και ότι είναι καλά στην υγεία του και έτοιμο να ταξιδέψει. Ευκαιρία δηλαδή για επίσκεψη στον κτηνίατρο ένα μίνι τσεκ απ, ο οποίος θα σας λύσει και όλες τις απορίες. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να  τοποθετήσετε μικροτσίπ αν δεν έχει ήδη. Έτσι σε περίπτωση που χαθεί θα μπορεί να γίνει η ταυτοποίηση.

 

Φορέστε στο κατοικίδιό σας ζώνη ασφαλείας

 

Εκτός φυσικά από εσάς, πρέπει και το κατοικίδιό σας να φορέσει τη δική του ειδική ζώνη ασφαλείας. Πολλοί κάνουν το λάθος και αφήνουν το ζωάκι τους ελεύθερο να κινείται μέσα στο αυτοκίνητο ακόμα και στη θέση του συνοδηγού. Για να είναι το κατοικίδιό σας ασφαλές μέσα στο αυτοκίνητο αλλά και να μην αποσπάται η προσοχή σας κατά την οδήγηση, θα πρέπει να το έχετε δεμένο, στις πίσω θέσεις και ιδανικά μέσα σε κλουβί μεταφοράς. 

 

ταξίδι με το αυτοκίνητο και το κατοικίδιο σας

 

Ανοίξτε ελάχιστα τα παράθυρα

 

Αν θέλετε να πάρετε λίγο καθαρό αέρα όσο οδηγείτε, ανοίξτε ελάχιστα το παράθυρο που είναι στην πλευρά του κατοικιδίου. Διαφορετικά, τα αγαπημένα μας ζωάκια έχουν την τάση να βγάζουν το κεφάλι έξω ώστε να αισθάνονται τον αέρα. Αυτό ίσως να φαίνεται διασκεδαστικό σε εμάς και στα ίδια, είναι όμως αρκετά επικίνδυνο.

 

Κάντε συχνές στάσεις

 

Οι συχνές στάσεις κάθε 2-3 ώρες θα βοηθήσουν όχι μόνο εσάς ώστε να ξεκουραστείτε λίγο από την οδήγηση αλλά και το κατοικίδιό σας. Είναι απαραίτητες για να κάνει την ανάγκη του, να περπατήσει, να πιει νερό ή να φάει λίγο. Μη ξεχνάτε επίσης πως κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δεν πρέπει να πίνει ή να φάει πολύ γιατί υπάρχει περίπτωση να ανακατευτεί και να κάνει εμετό. Το καλύτερο είναι να φάει 4 ώρες πριν το ταξίδι.

 

Προσέξτε τη θερμοκρασία

 

Τέλος, θα πρέπει να θυμάστε πως δεν αφήνουμε ποτέ το κατοικίδιό μας μέσα σε κλειστό αυτοκίνητο ούτε για 5 λεπτά! Τα κατοικίδια έχουν υψηλότερη θερμοκρασία από τους ανθρώπους και μπορεί να ζεσταίνονται ακόμα κι όταν το αυτοκίνητό μας δεν είναι ζεστό και κάτω από τον ήλιο. Αντίστοιχα, θα πρέπει να προσέξουμε και τις κρύες θερμοκρασίες, καθώς τα κατοικίδια αντιλαμβάνονται εξίσου το κρύο με εμάς, παρά το πυκνό τους τρίχωμα. 

 

Και αν θέλετε ένα αυτοκίνητο για άνετες εκδρομές παρέα με όλη την οικογένεια και τους τετράποδους φίλους σας, δείτε εδώ τον στόλο μας, για να βρείτε το ιδανικό όχημα που θα σας ταξιδέψει!

Παρόμοια άρθρα

30/9/2022
flexcar

Volvo S60 recharge T8 2022: Ανακαλύψτε το ντελικάτο plug-in υβριδικό σεντάν

Αν θέλετε να οδηγείτε με στυλ και ασφάλεια τότε πρέπει να δείτε το Volvo S60 με τα προηγμένα βοηθήματα οδήγησης και το ισχυρότερο plug-in υβριδικό σύστημα της Σουηδικής εταιρίας. Μαθετε περισσοτερα
5/12/2022
flexcar

Συναρπαστική εξόρμηση στο Πήλιο

Η εξόρμηση στο Πήλιο γίνεται πιο συναρπαστική παρέα με ένα Ford Kuga και ένα Opel Mokka! Μαθετε περισσοτερα
21/12/2022
flexcar

Πώς να πλύνετε το αυτοκίνητό σας έξυπνα

Έξυπνα tips για να πλύνουμε γρήγορα και εύκολα το αυτοκίνητό μας. Μαθετε περισσότερα
arrow right