ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ! ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ
Καλέστε μας στο +30 210 220 3450 Είμαστε ανοιχτά τώρα!

Fiat 500 Icon Cabrio: Το νέο ηλεκτρικό 500 της Fiat είναι εδώ και είναι cabrio

Πρόκειται για την παντρειά του διαχρονικού στιλ του 500 με μια εξελιγμένη τεχνολογικά και πιο μοντέρνα άποψη. Η ιταλική Fiat γνωρίζει άλλωστε όσο κανείς το στυλ και τη φινέτσα. 

Το νέο Fiat e 500 φτιάχτηκε για να παρέχει άνετες και αθόρυβες μετακινήσεις μέσα στην πόλη, με κορυφαία συστήματα υποβοήθησης και προχωρημένες λύσεις συνδεσιμότητας και είναι ίσως το πιο οικονομικά προσιτό ηλεκτρικό αυτήν τη στιγμή στην Ελλάδα. 

Τα 3,63 μέτρα μήκος και τα 1,68 μέτρα πλάτος του φιλοξενεί ως 4 ενήλικες, ενώ το πίσω διαιρούμενο κάθισμα αναδιπλώνεται, προσφέροντας επιπλέον χώρο πέρα από τα 185 λίτρα του πορτ-μπαγκάζ. Μπορεί να φαίνεται ίδιο αλλά αν το παρατηρήσεις είναι τόσο διαφορετικό από το θρυλικό 500ράκι! 

Το Fiat 500e cabrio τροφοδοτείται από  ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 118 ίππων, με μπαταρία 42 kWh κι προσφέρει 320 km αυτονομίας. Τέλος, η επιτάχυνσή του είναι 100 χλμ./ώρα σε 9 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα είναι στα 150 χλμ./ώρα. 

Το νέο Fiat e 500 cabrio αν και μοιάζει αρκετά με το συμβατικό 500, είναι όμως ένα καινούριο μοντέλο με χαρακτηριστικό του τα 3 διαφορετικά χρώματα ανοιγόμενης οροφής! Αυτή μπορεί να είναι στο κλασικό μαύρο, γκρι ή μπλε. 

Μία ακόμα χαρακτηριστική πινελιά είναι η απουσία της κλασικής χειρολαβής στις πόρτες. Αντί αυτής υπάρχει ένα ηλεκτρικό κουμπί το οποίο απλά πατάς, ανοίγει η πόρτα και επιβιβάζεσαι!  

Στο πίσω μέρος υπάρχει η ένδειξη 500e και το λογότυπο της Fiat. Τα πλευρικά βέλη LED προσδίδουν σίγουρα μια επιπλέον κομψότητα όπως και οι ζάντες αλουμινίου 16" με σκούρο φινίρισμα.

 

3 προγράμματα οδήγησης

 

Το 500 icon cabrio πρωτοπορεί και στην οδήγηση με 3 διαφορετικά προγράμματα! Αριχκά, είναι το πρόγραμμα Normal, με το οποίο το όχημα οδηγείται όπως ένα οποιοδήποτε άλλο όχημα. Το πρόγραμμα Range, όπου η οδήγηση γίνεται μόνο με το δεξί πεντάλ που χρησιμοποιείται και για επιτάχυνση αλλά και για επιβράδυνση! Σηκώνεις το δεξί πόδι, επιβραδύνεται το όχημα ανακτώντας ενέργεια και επαναφορτίζοντας έτσι την μπαταρία.  Κατάλληλο για εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και για ευκολία στην οδήγηση. Τέλος το πρόγραμμα "Sherpa" που  βοηθά στην εξοικονόμιση ενέργειας όσο εσύ οδηγείς,  σωτήριο όταν η διαθέσιμη ενέργεια είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα ενημερώνοντάς σε για την καταλληλότερη διαδρομή σύμφωνα με την αυτονομία που έχεις. 

 

Μπαταρία και φόρτιση

 

Το 500 icon cabrio είναι ό,τι πρέπει για οδήγηση μέσα στην πόλη έχοντας αυτονομία από 320 έως 460 χιλιόμετρα. Η φόρτιση των ιόντων-λιθίου μπαταρίας του μπορεί να γίνει στο σπίτι με το easyWallbox ενώ με το connected Wallbox μπορείς να διαχειρίζεσαι την φόρτιση εξ αποστάσεως μέσω bluetooth, wi-fi και 3G/4G. Για γρήγορη και εύκολη φόρτιση σε δημόσιους σταθμούς και χώρους στάθμευσης παρέχεται το προαιρετικό καλώδιο τύπου 3. Η μπαταρία του χρειάζεται γύρω στις 15 ώρες για να φορτιστεί 100% μέσω κοινής πρίζας, ωστόσο ο χρόνος αυτός μειώνεται στις 4 ώρες και 15 λεπτά, εάν συνδεθεί σε ένα wallbox 11 kWh. Μέσω ενός ταχυφορτιστή 85 kW, φθάνει στο 80% της πλήρους φόρτισης σε περίπου μισή ώρα. 

 

Τεχνολογία

 

Το 500 icon cabrio σου δίνει όλους τους καλούς λόγους για να οδηγείς! Χάρη στην υψηλή τεχνολογία έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις την ταχύτητα που θέλεις να έχεις καθώς και την απόσταση από το μπροστινό όχημα και σταματάει μόνο του όταν αυτό είναι απαραίτητο. Ένα ακόμα πολύ πρωτοποριακό σύστημα είναι αυτό της "αφύπνισης"! Σε περίπτωση που έχεις υπνηλία, ανιχνεύονται οι πλευρικές κινήσεις που πιθανόν κάνει το όχημα και σε προειδοποιεί με ηχητικό και οπτικό σήμα στον ψηφιακό πίνακα οργάνων (7"). Ανάλογο σήμα εκπέμπεται και όταν το όχημα παρεκτρέπεται από την πορεία του με ακούσια αλλαγή λωρίδας ειδοποιώντας σε με διάφορους τρόπους όπως το τράνταγμα του τιμονιού.

Σε περίπτωση σοβαρού ατυχήματος (μακριά από εμάς) και ανάπτυξης των αερόσακων, γίνεται αυτόματη κλήση στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 ενώ πατώντας το κουμπί SOS θα λάβεις γρηγορότερα τη βοήθεια που χρειάζεσαι.

 

Ψυχαγωγία και συνδεσιμότητα

 

Στο εσωτερικό του μια φωτεινή οθόνη 10,25" είναι διαθέσιμη για τη ψυχαγωγία και την ενημέρωσή σου, με σύστημα πλοήγησης, χάρτες 3D και σύζευξη bluetooth σε λιγότερο από 5" με το που ανοίξεις την πόρτα. 

Η ολοκαίνουρια εφαρμογή της Fiat που μπορείτε να κατεβάσετε στο κινητό, σας λύνει τα χέρια! Έχετε τον απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου σας ακόμα και όταν είσαι μακριά. Μπορείς για παράδειγμα να κλειδώσετε/ξεκλειδώσειτε τις πόρτες ή να προγραμματίσετε τον κλιματισμό! Με το my Wi-fi μπορείτε να συνδέσετε έως και 8 συσκευές κάνοντας το ταξίδι απολαυστικότερο ενώ με το my Alert μπορείτε να βρείτε ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το όχημά σας σε περίπτωση κλοπής.
 

Περισσότερα άρθρα

13/10/2022
flexcar

Aygo X: Ένα ξεχωριστό αστικό μίνι crossover από τη Toyota!

Είναι ένα ultra-compact SUV που χαρακτηρίζεται από την άνεση, το στυλ, την οικονομία και την ασφάλεια. Μαθετε περισσοτερα
30/9/2022
flexcar

Volvo S60 recharge T8 2022: Ανακαλύψτε το ντελικάτο plug-in υβριδικό σεντάν

Αν θέλετε να οδηγείτε με στυλ και ασφάλεια τότε πρέπει να δείτε το Volvo S60 με τα προηγμένα βοηθήματα οδήγησης και το ισχυρότερο plug-in υβριδικό σύστημα της Σουηδικής εταιρίας. Μαθετε περισσοτερα
14/10/2022
flexcar

Citroen Ami: Το λιλιπούτειο μοντέλο της Citroen!

Πρόκειται για μια τετράτροχη ...μινιατούρα που αποτελεί την καλύτερη λύση για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη. Μαθετε περισσοτερα