ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ! ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ

3+1 tips για ξέγνοιαστες καλοκαιρινές εξορμήσεις με το Flex-όχημά σου


3+1 tips για ξέγνοιαστες καλοκαιρινές εξορμήσεις με το Flex-όχημά σου
 

Και ποιος δε θέλει το καλοκαιράκι να πάρει το όχημά του και να ταξιδέψει σε λίμνες, ποταμούς, δάση και θάλασσες; Να ακούει τα τζιτζίκια διαβάζοντας το αγαπημένο του βιβλίο και να χαλαρώνει; Πριν βρεθείς όμως στον προορισμό σου θα χρειαστεί να ακολουθήσεις κάποια easy steps. Γι’ αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε 3+1 tips για να ταξιδεύεις πάντα με ηρεμία και ασφάλεια!

Κάνε έναν έλεγχο στην μπαταρία 
summer_blog_1.jpg
Οι καιρικές συνθήκες - βροχή, άνεμος, καύσωνας- επηρεάζουν το όχημα, ειδικά όταν το παρκάρεις σε εξωτερικό χώρο, οπότε τώρα που είναι καλοκαίρι ρίξε του μία ματιά να σιγουρευτείς πως όλα λειτουργούν σωστά. 

Βήμα 1: Δες αν τα στηρίγματα υποστηρίζουν κατάλληλα την μπαταρία (θα πρέπει να την ασφαλίζουν). 
Βήμα 2: Κάνε έναν οπτικό έλεγχο στο εξωτερικό της θήκης της μπαταρίας. Αν δεν έχει φουσκώσει, ραγίσει ή να διαρρέει υγρό τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το όχημά σου με άνεση.

Κάνε ένα check στα ελαστικά
summer_blog_2.jpg

Κι αφού η μπαταρία σου είναι λειτουργική ήρθε η στιγμή να ελέγξεις τα ελαστικά του οχήματός σου. Οι βραδινές βόλτες, οι καιρικές συνθήκες και η καθημερινή χρήση του οχήματος φθείρουν τα ελαστικά, και είναι λογικό. 

Βήμα 1: Κοίταξε ότι τα ελαστικά σου είναι ελεύθερα από κοψίματα ή τρύπες, ώστε να μη χάνουν αέρα. Σε περίπτωση που υπάρχουν φθορές θα χρειαστούν αντικατάσταση. 
Βήμα 2: Έλεγξε την πίεση των ελαστικών, αν έχουν υπερφουσκώσει ή αν έχουν χάσει αέρα θα πρέπει να προσαρμοστεί ο αέρας ανάλογα. 

Προστάτεψε το εξωτερικό και εσωτερικό του οχήματος 
summer_blog_4.jpg

Τους θερινούς μήνες το χρώμα του οχήματος είναι πιο εύκολο να ξεθωριάσει παράλληλα η υψηλή θερμοκρασία μπορεί να καθιστά δύσκολο να καθίσεις στο κάθισμα. Οπότε η πιο σωστή αντιμετώπιση είναι η πρόληψη! 

Βήμα 1: Το όχημα χρειάζεται συχνά πλύσιμο και κέρωμα, ώστε να προστατευτεί το χρώμα και το φινίρισμα στο εξωτερικό του οχήματος. 
Βήμα 2: Με τον ήλιο μπορεί να δημιουργηθούν ρωγμές και ξεθώριασμα στο εσωτερικό του οχήματος, οπότε για να το αποφύγεις αυτό χρησιμοποείσαι προστατευτικό UV. 

Extra tip
Για μεγαλύτερη προστασία χρησιμοποίησε κάλυμμα και σκίαστρα. 

Emergency summer kit
summer_blog_3.jpg

Κι επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου χρειαστεί όσο βρίσκεσαι στον δρόμο θα πρέπει να έχεις πάντα μαζί σου ένα Flex emergency kit με όλα τα απαραίτητα. 

Τα must have του kit 

  • Δισκία καθαρισμού νερού ή φορητό φίλτρο νερού
  • Πρώτες βοήθειες (επιθέματα, αντισηπτικά μαντηλάκια, αναλγητικά, τσιμπιδάκι, ψαλίδι)
  • Φακός και εφεδρικές μπαταρίες
  • Βασικά εργαλεία (πολυεργαλείο, πένσα, ρυθμιζόμενο κλειδί, κ.ο.κ.)
  • Power bank και φορτιστής κινητού

Συμβουλές Αποθήκευσης:

  • Κράτησε το κιτ σε εύκολα μεταφερόμενη τσάντα.
  • Αποθήκευσε το κιτ σε προσβάσιμο σημείο, όπως στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου.
  • Θα πρέπει να ελέγχεις και να ανανεώνεις τακτικά το κιτ, ειδικά πριν από καλοκαιρινά ταξίδια, για να βεβαιωθείς ότι όλα τα αντικείμενα είναι σε καλή κατάσταση και εντός ημερομηνίας λήξης.

Και για να χαλαρώνεις σε παραλίες, δάση και όπου άλλου θέλεις αυτό το καλοκαίρι, θα πρέπει να εφαρμόσεις όλα τα παραπάνω για να διασφαλίσεις τη δική σου ασφάλεια αλλά και των γύρω σου. 

Μην ξεχνάς η FlexCar είναι πάντα δίπλα σου όποιος κι αν είναι ο προορισμός σου. Σου καλύπτουμε όλα τα έξοδα συντήρησης και ασφάλειας και σου παραδίδουμε το όχημα που επέλεξες σε άριστη κατάσταση, έχοντας πραγματοποιήσει όλους τους απαραίτητους ελέγχους. Ακόμη να ανακαλύψεις το όχημα των ονείρων σου; Είναι ένα click μακριά!

Βρες το όχημά σου εδώ!

 

 

arrow right